Tag børnene med ud i naturen året rundt!

Som forælder har du nok allerede hørt det mange gange, men det kan vist ikke siges nok: De første år har enorm betydning for dit barns udvikling og fremtid indenfor en række områder. Det hersker der i psykologien bred enighed om.

Samtidig er det nok også nemt at blive enige om, at det er ønskværdigt, at børn (og også voksne!) får et forhold til naturen og kan sætte pris på den og være aktiv blandt træer og strande og enge og i skovbunden. Naturen kan, som du måske også har erfaret på egen krop og humør, være enormt sund for både krop og psyke. Og hvis man lægger disse to faktum sammen, må konklusionen næsten være, at det bare er med at tage barnet eller børnene i hånden og begive jer ud i det grønne og blå! Herunder kommer et par idéer til, hvad I kan lave, opdelt efter årstider.

Forår: Se det spire

Når foråret kommer, blomstrer det op rundt omkring i det ganske land, så en idé kunne være at tage på blomsterplukke-tur og lave buketter bagefter, f.eks. på en blomstereng. Med foråret kommer risikoen for høfeber desværre også – tryk her for at læse mere om høfeber.

Sommer: Tag en dukkert på en uspoleret strand

I Danmark er vi velsignede med en ekstremt lang kystlinje sammenlignet med landets og befolkningens størrelse. Det betyder, at der er god chance for at finde en kysstrækning, som er ret vild ”natur”, som I kan tage til og finde ro og sjov ved.

Efterår: Svampe og kastanjer

Om efteråret ligger det lige for at tage til skoven og gå på jagt efter svampe og kastanjer og lade sig begrave i knitrende eller fugtige nyfaldne blade. Skønt!

Vinter: Frem med kælken

Kælkning er et hit for alle aldre. Så tag ud på en stejl mark og få farve i kinderne!