På udflugt med hele familien

Når hele familien skal på udflugt, kan det for mange betyde, at de skal i gang med det helt store planlægningsspil. Hvor skal I hen? Hvad skal I lave der? Hvor længe skal I være væk? Og måske mest vigtigt – hvordan kommer I derhen?

Meget af denne planlægning er helt og andeles afhængig af størrelsen og sammensætning af familien. For er man en familie med helt små familiemedlemmer, skal der samtidig tages endnu flere forholdsregler. Taler vi her om en udflugt, hvor I selv skal stå for transporten, skal denne også overvejes i forbindelse med familiens mindste medlem.

Hvor længe må baby sidde i autostol?

De lange timer i bilen

Alt afhængig af hvor hele jeres familie bliver enige om at tage på udflugt til, kan det naturligvis forekomme sådan, at der bliver kortere eller længere tid i bilen. Dette bør der nok også tages forbehold for, således børnene ikke bliver passagerer på en tur, de ikke rigtig får noget ud af. Det handler således om at finde en balance imellem, hvad man som familie gerne vil foretage sig sammen og hvilke rammer, man mener, at familien kan klare sig inden for.

Forskellige fra familie til familie – kig på alle signalerne

Vi mennesker er fra naturens side af ikke ens, og det betyder selvfølgelig også, at de mange danske familier er forskellige. Man kan derfor ikke komme frem til én løsning, der gælder for alle, når den perfekte udflugt – der tager hensyn til de mange forskellige punkter – skal planlægges.

Den succesfulde udflugt skal netop bygges op omkring, hvad jeres familie syntes er passende. I kan med stor fordel sætte jer ned, inden udflugten påbegyndes og her tale om, hvilke forventninger I alle har. For forældrene handler dette meget om at se på de signaler, som deres børn giver dem. Disse er nemlig gode indikatorer for, hvad børnene syntes.