Oplevelser for dine børn i Odense

Hvis du overvejer at tage børnene med en tur til Odense, er der mange forskellige ting I kan foretage jer. Der er både sjove og lærerige oplevelser, som du og dine børn kan undersøge i storbyen, og få den eller de bedst mulige dage i Danmarks tredjestørste by.

Fyrtøjet

Fyrtøjet er et børnekulturhus, der er specielt egnet til børn og leg i H. C. Andersens eventyrlige verdener. Her er det fantasien der er i fokus, når børnene får mulighed for at begive sig ind i den verden, mange af dem kender fra godnathistorier og film. Der er udklædning, forestillinger og en hel masse leg forenet med kulturelle indblik i forfatterens perspektiv og betydning for dansk litteratur.

Møntergården

Et andet museum, der kan være særdeles relevant for dig med børn, er Møntergården, der fremmer nysgerrighed på Odenses og Fyns historiske baggrund. Museet kan være en oplevelse for voksne såvel som børn, hvorfor det kan danne rammerne om den helt gode familieudflugt i en historisk oase centralt i byen. Der er udstillinger samt masser af mulighed for leg ved nogle af de interaktive aktiviteter. Dermed er der rig mulighed for at lære om historiske sammenhænge i hverdagen forud for vores egen moderne tid.

Danmarks Jernbanemuseum

Ved siden af Odense Banegårdscenter finder du Danmarks Jernbanemuseum, der udstiller udviklingen af de danske toge og jernbaner. Et museum, der ligeledes er velegnet til børn som også kan være spændende for de voksne. Der er blandt andet mulighed for at se på gamle tog- og lokomotivvogne og hvis man er heldig, kan man få en tur med minitoget, der tager passagererne på en tur rundt i museet.

Der er desuden også andre transportmæssige udstillinger som færger, der også har haft betydning for udviklingen af dansk infrastruktur.

Det er ydermere muligt at undersøge byen nærmere inden afgang på https://odense-netavis.dk/.