Læs “Børns Leg med Kundskab” på borneliv.dk

For dig, der har en interesse i børns udvikling, enten fordi du er pædagog, forælder eller lignende, kan bogen “Børns Leg med Kundskab – en naturlig del af deres barndom”, være det, du søger. Dette er en bog, der tager et kig på børns leg, læring gennem leg og livsforståelse. På borneliv.dk har du adgang til bogen.

Der er stor forskel på de enkelte børn

Børns Leg med Kundskab starter med at forklare, at alle børn er forskellige. Dette er noget, vi som voksne godt kan glemme, men det er vigtigt, at det bliver taget i betragtning, når man ser på udvikling. Som der forklares i begyndelsen af bogen, så er nogle højrehåndede, hvor andre er venstrehåndede. Nogle har stærk personlighedsstruktur, og andre er identitetsbevidste. For nogle er identitet et sprog, og for andre er det fysisk styrke. Man kan blive ved med at opliste de ting, der er forskellige hos individer. I bogen er der et skema, der tager et kig på forskellige legestile, leg og legetyper, intelligensudvikling og læreplanstemaer. Meget af dette kan bruges til at forstå børns udvikling, og også være med til at planlægge. I bogen kommer Jørn Martin Steenhold ind på de forskellige videnshjul, der netop er skabt for at synliggøre, hvilke intelligenser og udviklingsområder, som bedst stimulerer det enkelte barn.

Bliv klogere på børns udvikling gennem leg

Der er utroligt meget at blive klog på, når det kommer til børns udvikling. Det kan alt sammen virke meget teknisk, men når man ser på børns leg, kan man se, hvor naturligt og flydende det egentlig er. Børn er oftest selv med til at identificere, hvem de er med sig selv og med andre. Det er dog ikke noget, de kan forklare dig. Skemaer og forklaringer er til for dig, der skal få en forståelse for barnet. De er dog også til for at kunne hjælpe. Det kan blandt andet være, så barnet får de mest optimale forhold, når det kommer til udvikling og læring. Nogle børn er mere praktiske, og andre er mere boglige. Børns Leg med Kundskab kommer ind på forskellige typer viden, og hvordan denne anverndes i leg. Der er en masse forklaringer i bogen, der kan give dig en bedre forståelse af det individuelle barn, og hvordan det udvikles i samvær med andre. Find mere information på borneliv.dk, hvor bogen er tilgængelig for alle, der har interesse.

Borneliv.dk er en hjemmeside, hvor Jørn Martin Steenhold har gjort sin forskning i barndom og børneliv tilgængelig. Det er gjort for at skabe indsigt og dialog på basis af forskningen.