Hvordan du kan få glæde af en elcykel

Elcykler er en fantastisk ny opfindelse, som har gjort den daglige cykeltur til og fra arbejde eller studie meget nemmere og sjovere for tusindvis af danske cyklister og hver dag skifter flere og flere deres gammeldags cykel ud med en elcykel. Det er også nemt at forstå hvorfor. I denne oversigt kan du lære alt hvad der er værd at vide om elcykler, så du kan vælg den rigrige elcykel.

Hvordan fungerer en elcykel?

En elcykel har en el-motor, som er drevet af et batteri, påsæt på enten for- eller baghjulet. Når du træder i pedalerne, slår motoren til, og bidrager på fremdriften. En el-cykel kan på den måde sammenlignes med en hybridbil, hvor el- og benzinmotor sammen driver bilen frem. Når el-motoren slår til, kan du nemt nå op på omkring 25 kilometer i timen.

Fordelene ved en elcykel

Fordelene ved en elcykel er mange. En af de store er, at du ikke bruger nær så mange kræfter på at træde i pedalerne. El-motoren slår som sagt til, når du træder i pedalerne, så du kan trygt stole på, at den hjælper dig op ad de stejle bakker. En el-cykel kan også snildt erstattes af din bil, da du ofte vil kunne komme fra A til B på samme tid, især inde i storbyen. På den måde sparer du penge, da en elcykel er meget billigere end en bil og du udleder også mindre CO2 så du kan cykle på arbejde med god samvittighed.

Gode tips og råd

Du bør kun lade batteriet op, når det er ved at løbe tør. Konstant opladning koster penge, og skader batteriets levetid. Opladningen tager omkring 5 timer, så tag batteriet med i skole eller arbejdet og spar elregningen. Lad heller ikke batteriet være udenfor i det kolde vejr, da det også kan forkorte batteriets levetid.