Har du svært ved at vænne dig til livet som forælder?

De fleste vil vove at påstå, at børn er en af de største gaver, du kan få her i livet. For langt de fleste vil det også være sandt. Men sandheden, som de færreste snakker om, er, at det ikke altid kommer helt af sig selv. Alt for mange mennesker oplever nemlig, at overgangen til livet som forælder er svær. Mange føler sig utilstrækkelige og forkerte. Måske føler de tilmed ingen kærlighed til deres nyfødte barn. Men det er der intet forkert i. Det sker oftere, end man skulle tro. Det er bare vigtigt at tage det alvorligt.

Tal med nogen om det

Hvis du har det svært ved at være blevet forælder, så sørg for at italesætte det. Det kan du eksempelvis gøre hos en psykoterapeut Århus. Her vil du nemlig kunne tale åbent om alt det, der er svært ved det.

Det gode ved at tale med nogen om det er, at du kan få hjælp til at håndtere det, der er svært for dig. Alene det at italesætte det kan være en hjælp. For det kan virke skamfuldt, men det hjælper ikke at lukke sig inde. Tværtimod kan ærligheden hjælpe dig til at indse, at det måske slet ikke er så farligt, som du frygter.

Vær opmærksomme på visse symptomer

Mens det for nogle blot er svært at vænne sig til denne nye rolle, så oplever andre at få en decideret fødselsdepression. Det kan ramme både mænd og kvinder, og det vil i begge tilfælde være vigtigt at tage alvorligt.

Hvis du eller din partner udviser symptomer på en fødselsdepression, så sørg for at gå til lægen. Disse symptomer kan blandt andet være:

  • Tristhed

  • Søvnløshed

  • Koncentrationsbesvær

  • Mangel på appetit

Jo tidligere du får den hjælp, du har brug for, des hurtigere kan du blive glad igen.