Har barnet uro i kroppen? Find hjælpemidler

Sutten smider vi aldrig – den skifter bare form. Som voksne fumler nogle af os med vores smykker eller et armbåndsur, når vi føler os lidt utrygge, urolige eller keder os. Andre vipper vildt med foden, og atter andre stikker ting i munden eller trykker heftigt på en kuglepen. Vi har alle brug for ”sutter” – også neurotypiske mennesker. Børn med fx ADHD oplever dog ofte en stor mængde motorisk uro.

Sanseringe er værd at prøve

Børn med ADHD og andre diagnose kan være hårdt ramt af motorisk uro. Det kan være forstyrrende for dem i dagligdagen i hjemmet eller institutioner. Har barnet ikke allerede redskaber at pille ved for at få ro, bør du gå på jagt efter hjælpemidler til motorisk uro. De kan antage forskellige former, hvor nogle fx er sanseringe, som barnet kan strække eller køre fingrene langs, når de er lidt urolige.

Giv barnet en kugledyne

Kugledyner er et andet redskab til brug ved motorisk uro – godt nok ikke ét, barnet får meget gavn af i klasseværelset. Men når det er tid til at hvile eller sove om aftenen, så kan en kugledyne hjælpe barnet med at falde til ro. Præcist som du kan finde kugledyner, kan du også finde kuglepuder. Hvis dit barn har svært ved at falde i søvn og vrider sig i sin seng, så prøv at introducere disse i værelset.

Hav flere redskaber mod motorisk uro

Massagebolde kan også hjælpe barnet med at stimulere dets behov for sanseindtryk. Du har mange redskaber at overveje, når du er på jagt efter noget, dit barn kan sidde med, når det døjer med uro i kroppen. Og nu er det ikke fordi, du bare bør finde én ting til barnet med motorisk uro. Barnet kan have behov for eller lyst til at røre ved eller lege med vidt forskellige redskaber på forskellige tider.