Gode grunde til at du bør overveje en Stivkrampevaccination til dit barn
Der findes efterhånden et bredt katalog af vacciner til børn og voksne, som har hver deres forebyggende effekt. Det er for eksempel muligt at blive vaccineret mod stivkrampe, Covid-19 og HPV-virus. Stivkrampe symptomer optræder som regel 5-14 dage efter, at man er blevet smittet. Stivkrampesymptomer viser sig ofte som stivhed i muskler omkring kæbe, nakke og ryg. Samtidig kan stivkrampesmittens symptomer også være en generel muskelømhed.
Der er flere gode grunde til, at du bør overveje, om dit barn skal have en stivkrampevaccination, og nogle af dem fremlægges i denne artikel.
En del af børnevaccinationsprogrammet
Indtil dit barn bliver 18, indgår det i det danske sundhedsvæsens børnevaccinationsprogram, hvor dit barn blandt andet kan blive vaccineret mod stivkrampe. Hvis du er interesseret i at læse mere om muligheden for en stivkrampevaccination til dit barn, kan du finde det her. Hvis du er i tvivl om, hvad der er bedst i forhold til stivkrampevaccine og hvornår, dit barn skal have den, er det som hovedregel når barnet er 3, 5 og 12 måneder. Det er en god idé at kontakte dit nærmeste apotek eller læge, hvis du fortsat er usikker på stivkrampevaccinen, og hvornår dit barn bør modtage den.
Hvis dit barn kommer til skade
Det kan være, dit barn har modtaget vaccinen igennem børnevaccinationsprogrammet, men at du fortsat er i tvivl om: Stivkrampe vaccine hvornår? Et andet tilfælde, hvor dit barn muligvis får tilbudt en booster-vaccine, er ved en skade, hvor der er store sår – eller dyrebid. Det gælder i virkeligheden både børn og voksne, at man bør være opmærksom ved store sårskader. Bliv vaccineret mod stivkrampe hvis du eller dit barn er kommet til skade og I er i tvivl om, om I er beskyttet: Eller tal med lægen om det, hvis du ikke ved, om såret er alvorligt nok.