Engageret opholdssted for unge

Står du selv i en sårbar position som ung? Eller er du en bekymret forælder til et ungt menneske, som har brug for støtte i sin hverdag? Der er mange unge mennesker derude, som har brug for en hjælpende hånd til at finde ud af hverdagens – til tider – uoverskuelige problemer. Som forælder kan det ligeledes være vanskeligt at stå passivt på sidelinjen, hvorfor det er essentielt at skaffe hjælp til den unge i tide.

Skab en bedre dagligdag

Hvis du søger et opholdssted for unge vil det således være en stor fordel at læse med her. Dette sted er nemlig til for at hjælpe udsatte unge, som har svært ved diverse ting i hverdagen. Her kan der være snak om unge med misbrug, psykiske problemer eller andre udfordringer i hverdagen, som spænder ben for dem. Kort fortalt handler det altså om at skabe rammerne for en bedre dagligdag – både for den unge, men ligeledes for den unges familie. Det kan nemlig være en sårbar position som familie at stå i, hvis et nært familiemedlem ikke har det godt i hverdagen. Derfor er dette opholdssted for unge med til at skabe nogle anderledes, men bedre rammer – og således give nogle værktøjer til, hvordan man kan navigere i hverdagen.

En oplevelse af genfødsel

Fonden hedder ’Fonden Føniks’, hvilket ­– ligesom fuglen – skal symbolisere, hvordan den unge forhåbentligt vil opleve en følelse af genfødsel. Det er nemlig essentielt for stedet, at medarbejderne giver den unge nogle værktøjer, som giver dem et andet perspektiv på livet og dem selv, hvorfor de vil opleve en fornyelse i dem selv som mennesker. Alle mennesker er naturligvis ikke ens, hvilket betyder, at det tillige ikke er alle, der har brug for samme værktøjer i livet. Dog vil dette opholdssted for unge give et socialpædagogisk tilbud, hvoraf en række ansvarsfulde og kompetente voksne kan hjælpe den udsatte unge til atter at få indflydelse på eget liv og tage ansvar.

Hvad kan jeg forvente?

Men hvad kan du som ung – og som forælder til den unge – således forvente? Det er vigtigt at finde den helt rette tilgang til det enkelte individ, da alle unge naturligvis ikke er ens. Af den årsag vil der også altid være forskellige tilgange til den enkelte unge, hvilket er baseret på, hvilket udgangspunkt den enkelte måtte komme til opholdsstedet for unge med. Dog er det imidlertid væsentligt at påpege, at dette selvfølgelig sker i samspil med den unge selv, idet et samarbejde skaber det allerbedste udgangspunkt for en fremtidig stabil og meningsfuld tilværelse. Derfor skal socialpædagogerne ligeledes agere som gode rollemodeller for den unge, hvilket betyder, at troværdighed sættes i højsædet, så den unge og medarbejderne kan skabe en god relation til hinanden.