Disse ting skal I huske når I skal flytte

Hvis jeres familie vokser og den nuværende plads begynder at knibe, så kan det være nødvendigt at flytte, i noget større. At flytte kan dog være noget, af en stor proces. Man skal pakke alle sine ting ned og gøre den nuværende bolig klar til, at man skal afgive den. Der er også en række administrative ting, man skal huske at ændre, når man skal flytte. Det er for eksempel adresseændring. Herunder kan I læse mere om, hvilke ting, I skal huske at ændre, når I skal flytte.

Ændring af adresse

Når man skal flytte, skal man som nævnt lave en adresseændring. Dette skal man gøre, så man kan se jeres adresse, i folkeregisteret. Ændringen af adresse skal ske, når I flytter. Man kan gøre det op til fire uger før, men efter I er flyttet, skal det være gjort, inden for fem dage. I kan ændre jeres adresse på nettet. På nettet, kan I også finde et overblik, over alle de administrative ting, der skal ændres. Når I ændrer jeres adresse, er det også en god ide at overveje, om der er andre services, I skal ændre. Det kan for eksempel være, at I skal afmelde el og internet, hvis det ikke sker automatisk. I kan nemlig ende med at skulle betale ekstra, hvis I ikke får det gjort, før I flytter.

Skift af læge og tandlæge

En anden administrativ ting I skal ændre, når I flytter, er skift af læge og tandlæge. Man kan som regel skifte læge, når man ændrer adresse. Det gøres samme sted på nettet. Her vil der komme forslag op med forskellige læger, der ligger tæt, på jeres nye adresse. Hvis I ønsker at skifte tandlæge, skal I selv kontakte jeres nuværende tandlæge og sige, at I vil skifte. Herefter kan I finde en ny tandlæge.