Barnedåben – barnets første fest

At få børn er for mange mennesker også lig med at holde barnedåb, hvor man fejrer, at barnet nu er døbt. Hvis man ikke er kristen, kan man vælge at holde en navngivningsfest, og det er der mange, der gør. Her får du tips til blandt andet bordkort til dåb og meget andet. 


Hvis man har plads, kan man vælge at holde barnedåben derhjemme og for eksempel servere smørrebrød eller en frokostbuffet. Det kan dog også være en mulighed at holde festen i et forsamlingshus eller på en restaurant.

Køb bordkort til dåb på nettet

Uanset hvordan festen holdes, kan det være en god ide at lave en bordplan, så alle kommer til at sidde ved siden af nogen, de kan tale godt sammen med. Du kan købe bordkort til dåb hos Skovgaarden. Køb de smukkeste bordkort på skovgaarden-shop.dk og få leveret direkte i din postkasse eller nærmeste pakkeshop. Der er fri fragt ved køb over 700 kr.

Skovgaarden er et dansk firma, som producerer og sælger bordkort, invitationer, gæstebøger og andre ting til fester som bryllup og konfirmation. De laver også de fineste bordkort til dåb og har også et stort udvalg af unikke gaver til både fødselarer, konfirmander eller blot som en påskønnelse til en, du holder af.

Gør det til jeres bedste dag

En barnedåb kan være fyldt med traditioner og ritualer, men man bestemmer selv, og kan gøre det præcis så højtideligt eller afslappet, som man ønsker. Der er intet i vejen for at servere sushi, hvis man selv er vild med det, og ved at de fleste af gæsterne er det. Der er heller ingen krav om, at hovedpersonen skal have oldemors hæklede dåbskjole på. Man kan gøre som man vil, og det vigtigste er, at det bliver en dag, som man kan tænke tilbage på med glæde.

Men hvad skal barnet hedde? Det skal man have helt styr på, inden man begiver sig mod kirken. Også her er der frit valg. Men der er trods alt altid en mode indenfor navnevalg, hvor nogle navne i perioder er mere populære end andre. I første halvår af 2022 var disse således de tre mest populære drengenavne:

  • William
  • Oscar
  • Carl

De tre mest efterspurgte pigenavne var:

  • Ella
  • Alma
  • Nora

At navngive sit barn kræver grundige overvejelser. Har man lyst til, at ens barn hedder det samme som fem andre i klassen, og skal det være let for alle at udtale og stave, eller betyder det ikke så meget? Det kan også være værd at overveje, om navnet skal være brugbart i andre lande. Der er altså mange ting, man kan have i tankerne, inden man bærer barnet til dåbsfadet og præsten stiller det velkendte spørgsmål.