Aktiviteter du kan lave sammen med dine børn

Som forælder kan det være svært at finde på, hvad man skal lave med sine børn i fritiden eller i ferier. Står du netop nu, og har tid til overs, som du gerne vil tilbringe med dine børn, men aner du ikke, hvilke nye og spændende aktiviteter I kan kaste jer ud i? Så er du ikke alene. Mange småbørnsfamilier har en meget lang og til tider stressende hverdag, hvor alle mulige forskellige huslige pligter optager det meste af tiden, og derfor er der ikke så meget overskud til at tænke over, hvad man kan lave sammen med sine børn – når alle i familien har tiltrængt fritid.

Tag en tur i skoven sammen

Hvis vejret ellers tillader det, så kan I tage en tur i skoven sammen. Helt afhængig af årstiden, er der forskellige aktiviteter I kan give jer i kast med i skoven. På https://vejle-netavis.dk/ kan i få inspiration til spændende aktiviteter.

Om sommeren kan I klatre i træer, se hvilke forskellige dyer, som går rundt i skoven, eller måske fange forskellige slags fisk i den lokale sø eller å. Er i afsted om efteråret eller vintereren, kan I kaste med blade, grankogle eller andet organisk materiale, som I kan have meget sjov med. Derudover er der intet der slår følelsen og fornemmelsen af, at gå i en skov i et snedækket landskab, med en slæde under hånden, klar til sjove nye oplevelser

En tur i zoologisk have

Er en tur i skoven måske ikke lige til jer, men hvor I samtidig gerne vil være lidt i naturen, så er en tur i zoologisk have et besøg værd. Her kan børnene se de forskellige dyr, fodre dem eller klappe dem på hovedet. På denne måde lærer de også lidt om naturens dyr og skabninger, som egentlig er et nobelt nok formål i sig selv.

Forside