Berigende indretning med børneplakater


Indretning af børneværelset kan have en stor indflydelse på børns læring og udvikling. Børneplakater er ikke kun søde, smukke og sat med tidens trendende farver. De kan meget mere. De kan nemlig også være pædagogiske og lærerige. Læs med, og find ud af, hvad du og dine børn kan få ud af at indrette med børneplakater.

Det gamle atlas vs. et verdenskort til børn

Hvad siger du til en god, gammeldags geografitime? Hvis du skal have de mindste med på den, skal du bringe noget spændende til bordet. Et almindeligt, kedeligt verdenskort kan være nok så informativt, men det fanger sjældent børns opmærksomhed og fantasi. Et farverigt verdenskort med dyr, der repræsenterer forskellige kontinenter og regioner, kan derimod vække børns nysgerrighed og læring.

Et verdenskort plakat til børn med dyretegninger er særligt designet til at være visuelt tiltalende og let at forstå for børn. Kortet kan hjælpe børn med at forbinde geografiske steder med de dyr, der lever der, og ikke mindst huske det bagefter. Mens et standardverdenskort primært er informativt, kan et børnekort med dyr tilbyde både underholdning og læring. Dyrene og farverne på kortet er som glasuret på kagen – man kan ikke holde sig væk.

Væk interessen for alt det udenfor

En anden fantastisk måde at fremme børns interesse for natur og dyreliv er ved at bruge plakater med forskellige dyr som sommerfugle, bier, mariehøns, hvaler eller store dyr fra Afrika. Disse pege- og samtaleplakater gør læring visuel.

Mange børn lærer bedst gennem netop visuelle hjælpemidler. Plakater med farverige og detaljerede illustrationer af dyr kan hjælpe børn med at forstå og huske information om dyrene. Dyreplakater kan desuden vække nysgerrighed og føre til samtaler mellem forældre og børn om de forskellige arter, deres levesteder og unikke egenskaber. Håbet er, at denne spirende interesse vil opmuntre børn til at udforske naturen og dyrelivet nærmere, måske gennem bøger, dokumentarer, ture i skoven og besøg i zoologiske haver og naturparker.

Abc der er en chinchilla

ABC-plakater og talplakater med tegninger er så fine og de mest populære i kategorien med læringsplakater til børn. Det er nok, fordi de er så gode som støtteredskaber, når børn skal lære at bruge bogstavernes form og lyd samt forstå og håndtere mængder.

Farverige illustrationer sammen med bogstaver og tal kan hjælpe børn med at genkende og huske dem. Og nej, det er ikke for tidligt. Børn er nysgerrige og skal nok tage det hele ind i deres eget tempo. Barnet, som er midtvejs i sin børnehavetid, kan sagtens begynde at kigge på bogstaverne og dyrene. Det er faktisk en fordel, fordi alfabets 29 bogstaver er det første, barnet får præsenteret, når det sætter de små ben i 0. klasse.

Forældre kan bruge plakaterne til at skabe små hyggelige og lærerige stunder, hvor børn peger på og nævner bogstaver og tal. Det styrker på bogstavkendskab og de sproglige færdigheder generelt.

Indretning med børneplakater er mere end blot farvematch og nusereffekt. Læringsplakater kan børns liv ved at støtte deres udvikling og fremme deres nysgerrighed, læring og kreativitet. Uanset om det er farverige kort med dyr, inspirerende dyreplakater eller pædagogiske ABC- og talplakater, kan disse elementer bidrage til at skabe et stimulerende og lærerigt børneværelse.